Vill du ha hjälp
med din kaffelösning?
Klicka här
X

Intresserad av nytt kaffe till din arbetsplats? Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig inom kort.


 

Hvorfor ikke emballasje i 100 prosent plantebasert plast?

 

Kaffeemballasje består av flere lag, blant annet en barriere mot oksygen, som er kaffens verste fiende. Foreløpig er det ingen leverandør som kan fremstille en 100 prosent plantebasert plast som stenger oksygen ute. Vi er fortsatt nødt til å ha fossilbasert plast i emballasjen (EVOH-laget, dvs. barrieren, er fossilbasert plastgranulat). Vi håper at utviklingen går fremover slik at vi snart kan gå over til 100 prosent plantebasert plast.

 

Hvorfor plantebasert plast i emballasjen i stedet for gjenvunnet plast?

 

Fra et sirkulært synspunkt er det alltid bra å bruke materialer som allerede er i omløp, slik gjenvunnet plast er. Plast har ulik elastisitet og ulike barriere-egenskaper, og enkelte plasttyper er giftige og forbudt i dag. I gjenvunnet plast vet man ikke hvilke plasttyper som inngår, og derfor kan gjenvunnet plast ikke være i direkte kontakt med næringsmidler.

 

Hva består den plantebaserte plasten av?

 

Den plantebaserte plasten er fremstilt av de vegetabilske oljene Raps og Solsikke, men til største del av GMO-fritt sukkerrør der man utvinner maksimalt av sukker og etanol. Restfibrene fra sukkerrørene blir til restproduktet Bagasse, som brukes som naturlig energikilde for å erstatte gass eller fossile energikilder. Bagasse benyttes også som naturgjødsel i jordbruket, og ved overskuddsproduksjon blir det solgt videre.

 

Hvordan sorterer jeg kaffeemballasje på beste måte?

 

Emballasjematerialet skal fortsatt sorteres som plastemballasje. Selv om laminatet til det profesjonelle markedet består av 80 prosent plantebasert materiale, har man etterlignet plastmolekyler, noe som gjør at det ikke er biologisk nedbrytbart.* I tillegg finnes det ikke strukturer i samfunnet for å ta hånd om biologisk nedbrytbare plastmaterialer på rett måte.

 

 

 

*Gjelder hele vårt sortiment av malt kaffe og hele bønner i pose.

EN GRØNNERE KAFFEEMBALLASJE

EN GRØNNERE KAFFEEMBALLASJE

Vi tar nå neste skritt i vårt arbeid med bærekraft og går over fra fossilbasert til fornybart materiale i kaffeemballasjen. Vår nye kaffeemballasje til det profesjonelle markedet består av minst 80 prosent plantebasert materiale og halverer CO2-utslippet sammenlignet med tidligere.

Les mer