Malin Lönneberg

Kaffetartlette

med bavaroise, multegelé og sjokoladekrem

Kaffetarteletten er noe som bringer meg tilbake til vaffelhyttene på fjellet, hvor alle smaker og aromaer samles i denne retten. Multer, sjokolade og kaffe i perfekt kombinasjon sammen med den sprø mørdeigen er helt uslåelig.

INGREDIENSER

Sandkakeskorpe

40 g smør

40 g sukker

90 g mel

8 g knuste kaffebønner, Chef's Blend

½ egg Sjokoladekrem

30 g fløte

30 g melk ½ ark gelatin

20 g eggeplomme 30 g guanaja

20 g pralin

10 g yoghurt

 

Kaffe Bavaroise

125 g melk

20 g kaffebønner, Chef's Blend

52 g sukker

40 g eggeplomme

1,5 dl gelatin

112 g fløte

7 g juice fra ferskpresset appelsin

 

Multegelé 

50 g multebærpuré

10 g sukker

10 g lakk

1 ss gelatin

 

GJØR DETTE:

Sandkakeskorpe

1. Bland smør med de tørre ingrediensene til smuldrete, tilsett egg og bland til en deig. La hvile i kjøleskapet i 1 time.

2. Kjevle ut og kle små tartelettformer, stek på 165 grader i ca 8 minutter.

Sjokoladekrem

1. Kok en crème pâtissière med fløte, melk og eggeplomme, pisk inn pralin og guanaja, bland, tilsett gelatin og deretter yoghurt, rør til en jevn krem ​​og fyll i sprøytepose, la avkjøles.

Kaffe Bavaroise

1. Kok opp melk og kaffebønner, la trekke i ca 1 time, sil og kok opp med sukker, pisk plommen, mens du visper, varm opp til 83 grader. Tilsett gelatin og avkjøl til 25 grader, vend inn lettpisket krem ​​og appelsinjuice, fyll skjellene 2/3.

Multegelé 

1. Kok opp puré og sukker, tilsett bløtlagt gelatin og alkohol, fyll i former, frys og sprett ut av formen, ha på tarteletten og dryss så sjokoladekremen på siden.