Risikoer i våre dyrkingsland – viktigheten av tredjepartssertifiserte kaffebønner

Risikoer i våre dyrkingsland – viktigheten av tredjepartssertifiserte kaffebønner

I mange av de kaffeproduserende landene finnes det risikoer vedr. både arbeidsmiljø- og spørsmål om arbeidsvilkår. Korrupsjon og barnearbeid er ikke uvanlig i mange dyrkingsland. Dette stiller krav til importørene om å være ekstra grundige og ta ansvar. Arvid Nordquist ønsker å sikre gode miljøhensyn og trygge arbeidsforhold i hele leverandørkjeden og virke mot diskriminering og barnearbeid.

Første svenske sertifiserte 100 % bærekraftige brenneri Siden juni 2014 garanterer Arvid Nordquist at bærekraftige landbruksmetoder og bærekraftig arbeidsmiljø og arbeidsvilkår brukes gjennom hele vår kaffeproduksjon. Dette gjør vi gjennom en kombinasjon av UTZ, Fairtrade, Rainforest Alliance og KRAV-sertifisert sortiment.

Mat som produseres med respekt for mennesker og miljø smaker rett og slett bedre

Anders Nordquist, VD

Disse etablerte sertifiseringssystemene har omfattende kriterier for miljøhensyn, forbedrede jordbruksmetoder, helse og sikkerhet og arbeidsrett. De motvirker dessuten barnearbeid og diskriminering. Men viktigst av alt er at forbrukeren kan være sikker på at en årlig tredjepartskontroll har funnet sted. Dette betyr at en upartisk og uavhengig aktør sikrer at dyrkeren følger alle kriteriene som sertifiseringen omfatter. UTZ-sertifisering bidrar også med kunnskap til dyrkeren om forbedrede jordbruksmetoder for å gi bedre kvalitet, noe som igjen bidrar til ytterligere bedring av økonomiske vilkår. Over 90 % av kaffebønnene i Arvid Nordquist basissortiment inkluderer kaffebønner som er sertifisert av UTZ.

Fotnote: I 2013 var 38 % av Arvid Nordquists kaffe sertifisert og den totale andelen sertifisert kaffe i bransjen var ca. 15 %.