Hjelp til med å redde Afrikas elefanter

Hjelp til med å redde Afrikas elefanter

Tusenvis av elefanter blir drept hvert år i Afrika av krypskyttere for elfenbenets skyld. Vi må handle nå, ellers kan elefantene være utryddet i løpet av ti år.

Arvid Nordquist bidrar til redningsprosjekter ved å donere penger til African Wildlife Foundation. Kahawa Tembo, vår mørkbrente afrikanske blanding, med dyp og fruktig smak, er en hyllest til dyrelivet og spesielt den afrikanske elefanten.

African Wildlife Foundation

Elfenben hentet fra en elefant i Afrika gjennomgår en lang reise før det når forbrukeren. Gjennom en velutviklet handelskjede med store nettverk. For å stoppe drapet på elefanter kreves det samarbeid mellom flere aktører og tiltak i flere stadier. Nedenfor er et eksempel på ulovlig handel med elfenben og tiltakene AWF tar for å stoppe dette ved hjelp av donasjonspenger.

1 2 3 4 5 6 7
×

1. Lokalbefolkningen som bor i nærheten av elefantmarkene får ofte ordre fra elfenbenshandlere om å drepe elefanter for beitemarkene sine. AWF samarbeider med lokalsamfunnene for å skape arbeidsplasser som er basert på å bevare snarere enn å utnytte ville ressurser, noe som skaper et alternativt levebrød.

×

2. Elfenben smugles deretter med forskjellige transportmidler over landegrensene til enten en flyplass eller havn. AWF hjelper til med opplæring, tilgang på utstyr utstyr og støtte til dem som overvåker parkene, slik at de lettere kan forsvare dyrelivet mot godt bevæpnede krypskyttere.

×

3. Tollvesen og grensevakter mangler ofte muligheten eller evnen til å oppdage og beslagslegge smuglede elfenben. AWF bidrar derfor med sporhunder og andre instanser for å øke beslagleggelsen av smuglerprodukter fra villmarken før de forlater de afrikanske havnene.

×

4. Smuglet elfenben er ofte skjult eller forkledd som et annet produkt for å unngå å bli oppdaget av myndighetene.

×

5. Det meste av ulovlig smugling av elfenben til Kina går via havnen i Hong Kong, en av de travleste havnene i verden. Hong Kong-regjeringen har kapasitet til å inspisere omtrent 1 prosent av de rundt 60 000 containerne som kommer inn i havnen hver dag.

×

6. Elfenben som er blitt smuglet inn i landet blir raskt ført inn i en av mange tømrerfabrikker i Kina, hvor det deretter nesten er umulig å spore produktene. AWF ber alle land, inkludert Kina, om å forby innenrikshandel med elfenben.

×

7. Etter hvert som kinesiske statsborgere blir mer velstående, krever de luksusvarer som elfenben, som en måte å vise frem formuen sin på. AWF og deres samarbeidspartnere, WildAid og Save the Elephants, samarbeider med kjente kjendiser i Kina for å formidle budskapet - når kjøpet av elfenben opphører, vil også drap på elefanter opphøre.

Historier fra African Wildlife Foundation

Siste nytt fra African Wildlife Foundation
Siste nytt fra African Wildlife Foundation →

Blant annet informerer vi om villmarksobservatører på Manyara Ranch som er en veldig profesjonell og velutdannet gruppe, med demonstrert evne til å identifisere, spore og arrestere krypskyttere

Møt Pacha Lotango
Møt Pacha Lotango →

Pacha Lotango er en inspirerende kvinnelig skogvakt som patruljerer Iyondji Reserve. Et reservar som er hjemsted for dvergsjimpansen og den stadig mer truede skogselefanten.

Sporhunden - mennesket og ville dyrs beste venn
Sporhunden - mennesket og ville dyrs beste venn →

Sporhunder er mest vellykket i arbeidet når de føler et sterkt bånd med sin eier, og blir godt ivaretatt. AWFs opptrening av sporhunder og eiere er unik.

African Wildlife Foundation

til donasjonssiden

Når du trykker på knappen, blir du sendt videre til African Wildlife Foundation og Arvid Nordquist eksterne donasjonsside. Fyll ut informasjonen og trykk "Doner nå". Du vil da motta en bekreftelsesmail på den angitte e-postadressen.