Sporhunden - de ville dyrenes beste venn

Sporhunden - de ville dyrenes beste venn

Som en del av African Wildlife Foundations kamp for å stoppe krypskytingen, kjører de et Conservation Canine-program der sporhunder og deres ledsagere blir opplært til å stoppe smugler fra å forlate de afrikanske havnene. Men sporhunder lykkes mest i arbeidet når de føler et sterkt bånd med de fremmøtte, og blir godt ivaretatt og glade. AWFs utdanning er unik ved at de vet hvordan de legger stor vekt på dette

Dyreeierskap er ikke vanlig i Afrika. Derfor er det viktig å trene hundepleiere om hvordan de skal samhandle med hunder, å tolke deres oppførsel og støtte deres fysiske, mentale og emosjonelle velvære. Forholdet mellom hunden og hans eller hennes vaktmester er en av de viktigste faktorene for å lykkes for et treningsprogram som dette. Hvis hunden og vaktmesteren ikke stoler på, respekterer og elsker hverandre, fungerer ikke samarbeidet. Lykkelige hunder er motiverte hunder og må derfor inkluderes i treningen for å sikre at pleierne ikke bare vet hvordan de skal gjøre hunden sin lykkelige, men også hvorfor den er så viktig.

En godt trent hund og en dyktig ledsager er en av de beste måtene å oppdage og avskrekke smugling av ville produkter over internasjonale grenser. I motsetning til noen av de nyere tekniske løsningene som er blitt foreslått, er sporhunder en velprøvd teknikk. Ved å gjøre det vanskeligere og mer risikabelt for menneskehandlere å få produktene sine på markedet, blir denne virksomheten mindre attraktiv for de som leter etter et raskt og enkelt overskudd.

Havnene i Dar es Salaam og Mombasa er lenge blitt identifisert som det primære eksportknutepunktet for elfenbenstrafikk fra Afrika. Mellom 2006 og 2014 ble mer enn 85 prosent av beslaglagt elfenben sporet tilbake til Øst-Afrika, mye av det fra sørøst i Tanzania. Mellom 2009 og 2015 ble det anslått 188.170 kg smuglere av elfenben gjennom Kenyas havn i Mombasa. Forhåpentligvis vil AWFs nyutdannede sporhunder sørge for at dette tallet synker.