Sertifiseringer

Certifieringar_shutterstock_1471258769.jpg

Sertifiseringene garanterer at bærekraftig jordbruk og bærekraftig arbeidsmiljø- og arbeidsforhold er tatt i bruk for hele kaffesortimentet. Grunnsortimentet inneholder opptil 90% kaffebønner sertifisert av UTZ. De andre 10% er en kombinasjon av UTZ, Fairtrade og Rainforest Alliance. Vi har også produkter som er sertifisert med både KRAV og Fairtrade.

 

UTZ_small.png UTZ Sertifiseringen er en uavhengig sertifisering som krever samsvar med retningslinjene deres, som dekker alt fra god landbruks- og forretningspraksis til sosiale og miljømessige kriterier.</span

Fairtrade_small.png Fairtrade er et uavhengig varemerke som skaper forutsetninger for at produsenter og ansatte kan forbedre arbeids- og levekårene. Fairtrade fremmer også økte miljøhensyn og konvertering til økologisk produksjon.

Rainforest_Alliance_webb_small.png Rainforest Alliance-sertifiseringen beskytter natur, dyreliv og økosystemer. Ansatte får anstendig lønn og god bolig. Rainforest Alliance jobber også for å skape tilgang til helsehjelp og utdanning.

Krav_small.png KRAV er en svensk kontrollforening for økologisk produksjon. Ingen kjemiske plantevernmidler, gjødsel eller genmodifiserte organismer (GMO) kan brukes. Siden merkingen også stiller krav til arbeidsforhold og arbeidsmiljø, må den kjøpte kaffen dyrkes organisk i henhold til KRAVs kriterier og i tillegg må også ha en UTZ-, Fairtrade- eller Rainforest Alliance-sertifisering for kaffe.

EU-leaf_small.png EU-bladet er EUs merke for økologisk landbruk. Symbolet betyr at matprodusentene - og gårdene råvarene kommer fra - har overholdt EUs regler om økologisk mat og drikke.