BÆREKRAFTIGE VASKETIPS

Vasketips for klærne dine og miljøet

Sorter alltid vasken i fire forskjellige grupper: hvitvask, lyse farger, mørke farger og ull/silke.

Benytt alltid en vaskepose som kan skade vaskemaskinen din, som for eksempel BH med bøyle.

Vask plagget med innsiden ut for et mer skånsomt resultat. På denne måten slipper du falmede sømmer og nuppete ullgensere.

Vask ved 40 grader bruker kun halvparten så mye energi sammenlignet med en vask på 60 grader. Hvis tøyet ikke er veldig skittent kan du vaske på 30 grader, da A+ vaskemiddel er effektivt allerede ved lave temperaturer.

Det er best å vaske sengetøy, undertøy og håndklær på 60 grader for at bakterier skal forsvinne.

Bruk gjerne A+ flytende vaskemiddel da det er mer skånsomt mot klærne og vaskemaskinen din enn pulver. Pulver er bedre hvis du har veldig skittent tøy.

Hvis du har mulighet, kjøp alltid miljømerket vaskemiddel. A+ er miljømerket med Svanen. A+ Sensitive White og Color er godkjent av Astma- og allergiforbundet.

Vær nøye med doseringen så vasken blir så ren som mulig, skåner miljøet og sparer penger. For mye vaskemiddel danner skum og det er en risiko for at vaskemiddelet ikke skylles ordentlig ut.

Hvis du kan legge en hånd eller et doseringsbeger oppå vasken du har lagt inne i maskinen, har du fylt riktig mengde med klær for å skåne miljøet. Hvis du vasker ull skal det kun tre plagg inn om gangen.

Tørkeskap bruker dobbelt så mye elektrisitet som en tørketrommel. Tørketrommelen sliter derimot mer på klærne. Den beste, billigste og mest skånsomme måten er å la klærne tørke selv.

Ofte vasker vi unødvendig mye da det sliter på klærne, miljøet og lommeboken. Av og til kan det være nok og kun lufte klærne.

Har du tanker eller spørsmål angående våre produkter som du ikke har fått svar på? Nøl ikke med å kontakte oss, vi jobber alltid for å levere riktig informasjon og service til våre forbrukere!

forbrukerkontakt@arvidnordquist.no