administrerende direktør har ordet

administrerende direktør har ordet

I 2014 tok vi steget og satser nå på å tilby kun bærekraftig sertifisert kaffe til våre kunder og forbrukere. Dette var en stor beslutning da det er en utfordring å finne sertifisert kaffe av den kvaliteten vi etterstreber og til rimelige priser. Men det var også en viktig beslutning for at vi skal kunne garantere hensynet til mennesker og miljø i verdikjeden vår. Det har nå gått et år, og det er gledelig å konstatere at våre kunder og forbrukere har mottatt vår beslutning på en positiv måte og velger vår kaffe i enda større utstrekning enn tidligere.


Etterspørselen etter fremfor alt økologiske næringsmidler har hatt en fantastisk økning, og aller størst er økningen på Vinmonopolet. Vi er glade for at kundeetterspørselen går i samme retning som vår bestrebelse på å minske virksomhetens påvirkning på både mennesker og miljø. Derfor tilbyr vi et bredere utvalg av bærekraftsmerkede produkter, alt fra kaffe til barnemat, godterier og vin. Vi skanner hele tiden markedet slik at vi fortsatt kan utvikle vår portefølje av næringsmiddelprodukter som både har god smak og god ettersmak.
For å gjøre det enklere for kundene og forbrukerne våre å orientere seg blant alle de ulike merkingene som vi og andre aktører bruker, har vi også laget en sertifiseringsguide som kan lastes ned fra hjemmesiden vår. Ta en titt under bærekraftsfanen, så får du en gjennomgang av merkingene våre med forskjeller og likheter. Vi har startet på vår reise mot et bærekraftig Arvid Nordquist, og vi håper at så mange som mulig av våre leverandører, kunder og forbrukere vil være med på denne reisen.

Anders Nordquist

administrerende direktør
Arvid Nordquist HAB