Frankrike

Côtes de Provence Rosé

Côtes de Provence Rosé

Ch. La Tour de l`Eveque har en unik plassering i hjerte av Provence rett vest vest for den lille byen Pierrefeu-du-Var. Vingården ligger i midten av et skogsområde med noen høydedrag som omfavner og beskytter vingården som et amfiteater, dette skaper et unikt mikroklima. Det er en relativt stor Domain med 78ha plantet med vindruer. Jordsmondet er en blanding av skifer og rød sandstein noe som gir kraft og mineralitet til vinene. Slottet har en lang historie og har bl.annet tidligere vært sommer recidence for biskopen av Toulon som ligger kun 10 km sør for Vin slottet. Dagens eiere er familien Sumeire som kjøpte eiendommen i 1958.

Vinproduksjonen føler biodynamiske prinsipper og deres viner er økologisk sertifiserte. Druene som benyttes til Rose vin er de klassiske blå druene, Cinsault som er dominerende, med Syrah, Grenache og Mouvedre, i tillegg til noen få % av de grønne druene Ugni blanc og Rolle. Innhøsting foregår for hånd og druene blir plukket i små kurver, deretter er det manuell selektering av druene.

La Tour de l`Eveque var en av pioneren for den ultra lyse rosé stilen og allerede i 1985 lanserte de den første som i dag nærmest er synonymt for Provence. Druene presses i klassiske hydrauliske kurv presser fra Champagne uten foregående maserasjon. Vinen spontan fermenterer i rustfrie tanker og tapping skjer på slottet.

Stilen på vinen er veldig klassisk Provencalsk med en del blodgrapefrukt, nektarin og røde bær med en tydelig mineralitet og garrigue krydder. Dagens trend er å drikke rosé mens den fortsatt er veldig ungt men viner som denne tåler flere år i en kjeller uten problem.

 

Vinmonopolet nr.: 155347

Drue
Cabernet Sauvignon, Cinsault, Mourvèdre, Syrah, Grenache Noir
Land
Frankrike
Distrikt
Provence
Årgang
2019
Alkohol
innhold
13 %
Volum
750 ml
Vareutvalg
Vareutvalg
Pris inkl moms
€0,00