Frankrike, Bourgogne

Chanson Père & Fils

Privat Bedrift

På eiendommene til Chanson Père & Fils har de produsert vin i over 250 år. Selskapet ble grunnlagt i 1750, og i likhet med mange andre vinhus i Bourgogne har Domaine Chanson en historie som strekker seg langt bakover i tiden. Gjennom mange århundrer har vinhuset hatt en stadig vekst, men har samtidig klart å bevare mange tradisjoner i vinsmakingen. I 1999 ble Chanson en del av Bollingergruppen, og takket være det nye eierskapet og kompetansen som fulgte med ble det mulighet for ytterligere kvalitetsforbedring og utvikling. Vingårdene er plantet på nytt, og i hovedsak dyrkes Pinot Noir samt en mindre del Chardonnay, kjellerne er modernisert, men fremfor alt har et helt nytt team satt sitt preg på vinene.

 

Ved eierskiftet lyktes de også i å rekruttere Jean-Pierre Confurun, et av de toneangivende navnene i det moderne Bourgogne. I sitt arbeid har han gitt vinene en mer moderne og kraftigere stil. Så sent som i 2014 ble han kåret til ”Best wine grower of the year” av det franske tidsskriftet ”La Revue du Vin de France”. I dag klassifiseres de som en av Bourgognes beste produsenter, og de jobber hardt med å fremheve det unike terroiret som druene kommer fra.

Chanson Père & Fils produserer viner i alle prisklasser, alt fra Chanson Bourgogne Chardonnay 2012 til en rimelig pris og opp til Chassagne-Montrachet, Les Chenevottes 1. cru 2010, en kraftig Bourgogne som nytes best til kraftige fiskeretter som hellefisk eller til grillede skalldyr.

 

Chanson Père & Fils hjemmeside

Sortiment fra Chanson Pére & Fils

Chanson Vire Clesse

Chanson Pére & Flis France Bestillingsutvalg