Italia

Collosorbo

Privat Bedrift

Tenuta de Collosorbo ble etablert i 1995, da bror og søster arvinger av Tenuta di Sesta skulle dele eiendommen som til da hadde vært i familien Ciacci`s eie siden 1850! I dag styres Collosorbo av tre kvinner, mamma Giovanna Ciacci med sine to døtre Laura og Lucia Sutera Sardo eier og driver de Collosorbo sammen, med Laura som ønolog.

Eiendommen som er på over 100 ha, og er i dag beplantet med 27ha vin, de eldste vinrankene med Sangiovese som brukes i produksjonen av Rosso Montalcino DOC er 15 år gamle. Eiendommen og vinmarkene er lokalisert i den sødre delen av Montalcino, et ypperlig område for nettopp Sangiovese, druen som brukes i Brunello og i Rosso Montalcino. I tillegg har de planete noen få ha med Syrah, Merlot, Cab. sauv og Petit Verdot.

Alt arbeidet i vinmarkene, både beskjæring om vinter og om våre forgår for hånd, likeså selektering av druer og innhøstingen. I kjelleren brukes det ikke Barrique til lagring av Brunello og Rosso Montalcino men store franske og Slovenske eikefat. Rosso Montalcino har ligget 12 mnd på fat og 6-8 mnd i flaske før salg.

Tre kvinner, og deres angasjement år etter år, resulterer i viner av høyeste kvalitet som leveres ill det norske markedet.

Collosorbos hjemmeside

 

Sortiment fra Collosorbo