Frankrike

Emile Paris

Privat Bedrift

Champagen Emile Paris har aner tilbake til 1884 og var et produserende champagne hus frem t.o.m. andre verdenskrig. I 2016 ble varemerket Emile Paris kjøpet av Patrivk Bigar som har store ambisjoner om at dette champagne «huset» igjen skal vokse og igjen bli en spennende champagne produsent. Meste parten av produsentens vinmarker ligger i Grand Cru områdene i Verzy, Verzenay, Mailly, og Beumont sur Vesle. Her dyrkes kun Pinot Noir og Chardonnay.

 

Kvalitet i fokus

Patric Bigars ide med vinhuset er å lage champagne av høy kvalitet, men til en gunstig pris. Alt fra selektering av druer og valg av vingårder som det samarbeides med, gjøres dette med stort nøyaktighet for å oppnå den perfekte blend. Etter innhøsting ligger vinen på ståltanker etterfulgt av noen måneder på eikefat for å oppnå en noe mer fyldigere stil.

Champagne Emile Paris Grand Cru Rose Brut er en blend av 50% Chardonnay og 40 % Pinot Noir tilsatt 10 % rødvin fra Pinot Noir. Dette gir Champagnen en rød frukt og toner av bringebær i aromaen. Smaken er veldig frisk, med litt modningspreg, og er velbalansert. Fargen er elegant lyse rosa.

Sortiment fra Emile Paris