Italia

Mazzei

Privat Bedrift

Familien Mazzei har levd og virket i Toscana siden 1000-tallet og det var Ser Lapo Mazzei som første gang i 1398 benyttet navnet Chianti om vin. Familien var i høyeste grad virksom innen vinnæringen allerede før man gjennom giftemålet kom i besittelse av Castello di Fonterutoli i 1435. Siden gang har slottet vært familiegods og produksjonssted, i dag er det 24.e generasjon som er aktive eier, som gjør det til Italias nest eldste vinprodusent! Virksomheten har ekspandert og omfatter i dag både eiendommene Belguardo i Maremma ved den Toscanske kysten og Zisola på Sicilia.

Med en slik historie har det naturlignok vært mange fremtredende personer. Men skal man trekke frem noen må det være -Filippo «Philip» Mazzei, en tidlig verdensborger og visjonær. Han ble en nær venn med Benjamin Franklin, George Washington og Tomas Jefferson (vinkjenner og president) og anses være mannen bak den sentrale doktrinen « all men are created equal» i den amerikanske selvstendighets erklæringen.

I dag er Mazzei en moderne og innovativ vinprodusent men selvsagt med respekt for sin historie og tradisjoner. De har vært en av de ledende innen fornyelse og kvalitetsutvikling av Chiantis viner. Kronjuvelen i porteføljen , Castello di Fonterutoli Gran Selezion er en av distriktets absolutt Toppviner som får høye score i internasjonal presse, mens de levere mye «value for money» på andre nivåer. Moderne viner med høy intensitet , samtidig stort fokus på opprinnelse og terroir.

Mazzais hjemmeside