PFALZ, TYSKLAND

Oliver Zeter

Privat Bedrift

Da Oliver Zeter var på studietur i Sør-Afrika, drakk han den beste Sauvignon Blanc han noen gang hadde smakt, og da han kom hjem til Tyskland igjen, bestemte han og hans bror Christian seg for å skape sin egen versjon av vinen. Resultatet ble Oliver Zeter Sauvignon Blanc fra området Pfalz. Vinen er i klassisk stil med tydelig Sauvignon Blanc-karakter, samtidig som den leder tankene til Sancerre.

Druene til Oliver Zeter Sauvignon Blanc dyrkes på seks ulike vingårder spredt over Pfalz, alle med et unikt terroir. Innhøstingen skjer individuelt, vingård for vingård, i takt med at druene modnes ute i vingårdene, og de lagres deretter separat også i vinkjelleren. Like før vinen tappes på flasker, produseres en blanding for å skape en vin med mange lag, struktur og lengde i smaken.

Oliver Zeter Sauvignon Blanc er en ueiket Sauvignon Blanc med en duft av svarthyll og toner av gress. I smaken finnes også lettere toner av tropisk frukt som pasjons- og grapefrukt.

Nytenkende vinproduksjon i Tyskland

Brødrene Christian og Oliver Zeter produserte sin første årgang i 2007, og siden dette har reisen deres innen vinmakingen gått fort. På bare et par år har de blitt et etablert navn innen den tyske vinnæringen, med vinmarker på seks hektar på noen av de beste stedene i Pfalz. En del av gårdene er i deres eie, mens en del av druene er kjøpt inn fra andre vinbønder. Deres egne vinranker befinner seg i Diedesfeld på vingården Leonhard Zeter, som har vært i familiens eie i mer enn 150 år.

Prosjektet i Pfalz ble født takket være brødrenes pasjon for vin etter at Oliver hadde utdannet seg til vinicultur-tekniker og vært på en reise til Italia og Sør-Afrika. Vel hjemme ville han skape en egen vin som gjenspeilet den beste vinen han noen gang hadde drukket. Det var en Sauvignon Blanc fra Sør-Afrika, full av fruktige smaker, men samtidig subtil og mangefasettert. Vel hjemme i Tyskland begynte Oliver og hans bror selv å skape en unik Sauvignon Blanc, og de festet seg ved området i Pfalz basert på klima- og grunnforholdene i området. Oliver Zeter har fokus på småskalaproduksjon av Sauvignon Blanc. Druen er ikke spesielt vanlig i Tyskland, men vinmakeren Oliver har god tro på området.

Sortiment fra oliver zeter

Oliver Zeter Sauvignon Blanc

Oliver Zeter Germany