USA

Truchard Vineyards

Privat Bedrift

Historien om Truchard viner har sin begynnelse på andre siden av Atlanteren. I 1887 emigrerte Jean Marie Truchard fra en liten landsby utenfor Lyon til Amerika hvor han sammen med sin bror etablerte en vingård i Sør Texas.

På dette tidspunktet herjet phylloxera blant Europas vinranker og det var kanskje motivasjonen for hvorfor de reiste til USA. På denne tiden var Texas kjent for vinproduksjon og ikke minst for « can do spirit». Truchards prosjekt i Texas overlevde dessverre ikke forbudstiden og den høye Texas varmen, og familien fortsatte derfor med jordbruk. Det skulle drøye helt frem til 1974 da Jean Maries barnebarn igjen tok opp stafettpinnen for igjen å etablere en vingård.

I starten solgt Truchard druene sine til andre høykvalitets produsenter i Carnero, og først etter 15 år som drue produsent lanserte de sin første vin under eget varemerke i 1989.

I dag, 45 år etter er det Anthony Truchard som driver vingården og som fortsetter å gå i arv og som det planlegges for at de skal fortsette med i de neste generasjoner med langsiktig plan i sitt håndbarhets arbeide med vannkvalitet, jordsmonnet og miljøet, Truchard er sertifisert som medlem i Green Napa.

Truchard Pinot Noir benytter kun druer fra egne vinmarker på gården i Carneros hvor de har syv ulike kloner med Pinto Noir. Blant annet to versjoner av Martini, og Pommard i tillegg til ett utvalg av Dijon. De ulike klonene er valgt for å bidra med sine unike innslag av aromatisk frukt, urter, og tekstur til den valgte blenden. Vinstokkene er opp mot 40 år gamle og er plantet på plasser hvor de til sitt fulle kan dra nytte av de mer rikholdige jordsmonnet og i de høyere liggende med mer svalere temperaturer, særlig på natten. Disse faktoren er det som gjør at Carneros er en ideell lokasjon for dyrking av Pinot Noir.

Sortiment fra Truchard Vineyards

Truchard Pinot Noir

Truchard Vineyards Usa

Truchard Chardonnay

Truchard Vineyards Usa