Libanon har en lang tradisjon for vinproduksjon. Allerede for 6000 år siden dyrket fønikerne vin i de nordlige delene av landet. Vinen ble vidt kjent og høyt verdsatt i Middelhavsområdet, og den nevnes til og med i Bibelen.
Familien Hochar flyttet fra Frankrike til Libanon på 1100-tallet, og inspirert av landets lange vintradisjon grunnla Gaston Hochar vinhuset Château Musar i 1930. Da Gastons sønn Serge Hochar tok over driften, blomstret de internasjonale suksessene. I 1984, midt under borgerkrigen, ble Serge Hochar kåret til "Decanter Man of the Year". Erfaringene fra de langvarige urolighetene som historisk har preget landet, har gjort at familien – til tross for utfordringene de har måttet tåle fra 1975 og frem til i dag – har fortsatt å arbeide utrettelig. Noen ganger med bare halve arbeidsstyrken har de klart å høste og levere sine viner. Historien deres vitner om en imponerende evne til å levere, selv i de mest turbulente tider.
Druene dyrkes på 1000 meters høyde i Bekaadalen, en høyslette som ligger mellom Libanon- og Anti-Libanonfjellene. Dette er et ideelt miljø for vindyrking, særlig for økologisk produksjon, med store temperaturforskjeller mellom dag og natt samt tilstrekkelig nedbør.
