Arvid Nordquist

Kaffe på menyen

Et samarbeid med det Svenske kokkelandslaget

Kaffe er en vesentlig del av de aller fleste kafé- og restaurantbesøk. Å unne seg et øyeblikk av nytelse og la den første slurken få tiden til å stoppe opp en stund. En kaffe er så mye mer enn en drikk. Kaffebønnen inneholder mer enn 800 aromastoffer, som er dobbelt så mange som i vin. Så la kaffen ta større plass, både som hovedkomponent og et komplement. Til desserter, marinader, rotgrønnsaker eller hvorfor ikke til dressingen. Mulighetene er endeløse. Derfor ønsker vi i Arvid Nordquist, sammen med Sveriges Kokkelandslag å gi kaffe større plass på menyen. Det er vanlig å se en kopp kaffe ved siden av maten, men vi ønsker å se mer kaffe på menyen. Da er det få som er bedre kvalifisert til å vise hvordan det kan gjøres på en inspirerende og profesjonell måte enn kokker i bransjen. Chef´s Blend serien er spesialutviklet av Arvid Nordquists og i samarbeid med det Svenske kokkelandslaget. Innkjøpsteamet til Arvid Nordquist har valgt ut de fineste Arabica-bønnene med omhu, og sammen med bransjens beste kokker har de utviklet flere oppskrifter. Bønnene er på sin side skånsomt brent på vårt fossilfrie kaffebrenneri. Vi har valgt ut bønnene med omhu til våre unike blender i Chef´s serien – et resultat av Arvid Nordquists kaffeteam og det svenske kokkelandslaget.

Samarbeidet mellom det Svenske kokkelandslaget og Arvid Nordquist kaffe professionnal falt seg helt naturlig. Det hele startet med at det Svenske kokkelandslaget ønsket å kunne tilby en kvalitetskaffe som på en fin måte avrundet retter når de øvde på menyer til konkurransene sine. Arvid Nordquist fremstod som en naturlig samarbeidspartner.

Vi håper at det svenske kokkelandslagets fantastiske oppskrifter kan få frem lysten til å eksperimentere i alles kjøkken – at restauranter og kafeer skal inspireres til å oppdage hvor fantastisk det kan smake med kaffe i maten.

La deg inspirere til å sette kaffe mer på menyen!

NYHET! en frisk og balansert kaffe, utviklet i samarbeid med det Svenske kokkelandslaget. Chefs Blend har en tydelig og ren karakter, med aroma av appelsin og kakao.

Mer info om produktet

NYHET! En lysbrent espresso som får frem smaker som vanligvis skjuler seg i Arabica-bønnene. Resultatet er en frisk men likevel sjenerøs espresso med toner av karamell og innslag av eksotisk frukter.

Mer info om vår NYHET

Malins kaffetartlette

Kaffetartletten er noe som bringer meg tilbake til småhyttene på fjellet der man kunne kjøpe vafler, hvor alle smaker og aromaer er samlet i denne retten. Multer, sjokolade og kaffe i perfekt kombinasjon med det sprø shortbread-skallet er helt uslåelig.

Til oppskriften

Emils Bao Bun

Kaffe har lenge vært brukt i søramerikanske gryteretter og chiligryter. I stedet ønsket jeg å gjøre noe med en asiatisk vri som det er nærmere hjertet mitt. Det skal være mye smak i alle komponentene og fremfor alt en sterk og distinkt kaffesmak.

Til oppskriften