VÅRT BÆREKRAFTARBEID

For oss er bærekraft viktig i alle produktområdene våre. Selv om en produsent velger å ikke sertifisere seg, er hvert skritt mot en mer miljøvennlig dyrkingsmetode et skritt i riktig retning.

Bærekraftige eller økologiske viner blir stadig mer populære, og vi ser en jevn økning i utvalget av viner og øl. Alle produsentene jobber veldig miljøbevisst for å minimere deres innvirkning på miljøet. Hos Arvid Nordquist tar vi ansvar for hele verdikjeden vår samtidig som vi vil bidra til økt kunnskap om hvordan bærekraft og smak går hånd i hånd. For oss er god ettersmak alltid en del av den gode smaken.

Medlemmer av Sprit & Vinleverantörsföreningen

Arvid Nordquist er en del av Liquor & Wine Suppliers Association (SVL), en bransjeorganisasjon for alle svenske importører og produsenter av vin og brennevin. Sammen tar vi stort ansvar sosialt, økonomisk og miljømessig.

Ekologiskt vin

For at en vin skal kalles økologisk, stilles det høye krav til hvilke midler som kan brukes til dyrking av druene og arbeidet i vingården. Men siden 2012 er det også regler om arbeidet i vinkjelleren og nivåene av tilsatt svovel.

Les mer her

Biodynamisk vin

En biodynamisk vin er basert på vingårdens naturlige forhold. Druene dyrkes i harmoni med naturen og helt uten plantevernmidler. Det er vanlig at organiske vingårder går et skritt videre og bytter til biodynamiske vingårder.

Les mer her

Naturvin

Naturvin er fremdeles et relativt bredt konsept, og dette skyldes hovedsakelig at det produseres på mange forskjellige måter. Hvordan du lager din naturlige vin er i prinsippet opp til hver enkelt vinavler, selv om de fleste har røtter i de biodynamiske verdiene.

Les mer her

Bærekrafitig vinproduksjon

Bærekraftig vinproduksjon fokuserer på flere aspekter enn plantevernmidler, den tar også hensyn til vannbruk, vannrensing, energibruk og transport. Fokuset er å spare ressurser for å minimere miljøpåvirkningen.

Les mer her

Etisk merket vin

Etiske sertifiseringer fokuserer på arbeidsforholdene til menneskene som jobber i vinindustrien. Dette betyr rimelige ansettelsesforhold og lønn som kan leves på.

Les mer her