SLIK JOBBER VI MED

REDUSERT MILJØFOTAVSKRIFT

Miljøfotavtrykk inkluderer flere av våre vesentlige bærekraftsaspekter, utslipp til land og vann, arealbruk og tap av biologiske mangfold, vannbruk og kjemikalier.

Vi har jobbet med denne utfordringen ved å fokusere på at en større del av salget vårt kommer fra produkter med tredjepartsverifisert bærekraftssertifisering.

Sertifiseringene gjør at det stilles ulike krav til hvordan man tar vare på jorden, reduserer bruk av vann og kjemikalier og produserer på en ressurseffektiv måte med rettferdige arbeidsforhold.  I tillegg samler vi fortløpende inn informasjon om hvordan merkeeierne i vår produktportefølje jobber med sine bærekraftsoppgaver for å fange opp og kommunisere om produktkategoriene hvis hele bærekraftsarbeidet ikke dekkes av en tredjepartsverifisert bærekraftsstandard, les mer om det i vår bærekraftsrapport.

Arvid Nordquist Kaffe

  • Vi kjøper kun tredjeparts verifisert bærekraftsertifisert kaffe fra Rainforest Alliance, Fairtrade og en liten del 4C-sertifisering. Les mer om det her.
  • I vår innkjøpspolicy for Arvid Nordquist kaffe krever vi tilpasning til regenerative jordbruksmetoder, bærekraftig vannbruk og redusert kjemikaliebruk. Les med her
  • Vi jobber kontinuerlig med å øke andelen av økologisk dyrket kaffe.

Arvid Nordquist Mat, Vin&øl og Non-Food

  • Vi jobber for en økende andel av tredjepartsverifiserte bærekraftssertifiserte porteføljer innenfor alle produktområder.
  • Vi kartlegger og følger arbeidet til våre merkeeiere og produsenter med deres respektive betydelige bærekraftsutfordringer for å sikre utvikling.
  • Vi jobber for at produktene i vår portefølje produseres i henhold til et internasjonalt anerkjent miljøstyringssystem.
  • Vi har som mål at all palmeolje skal være sertifisert og sporbar.