Emil Persson

Bao Bun

med kaffemarinert svinekjøtt og soyamajones

Kaffe har lenge vært brukt i søramerikanske gryteretter og chilis. I stedet ønsket jeg å gjøre noe med en asiatisk vri som det er nærmere hjertet mitt. Det skal være mye smak i alle komponentene og fremfor alt en sterk og distinkt kaffesmak.

INGREDIENSER

Svinekjøtt med kaffe
500 g svinekjøtt

Marinade
2 dl sterk kaffe, Chef's Espresso
3 fedd hvitløk
1 chili
100 g soyasaus
1 gul løk, grovhakket
200 g honning
2 ss sherryeddik

Buns
1 ts tørrgjær
1 dl melk
2,5 dl mel
1,5 ss sukker
1/2 ts salt
1,5 klype bakepulver
1,5 klype natron
1 ss olje

Syltet rødløk
0,5 dl eddik
1 dl sukker
1,5 dl vann
2 rødløk

Soyamajones
1 eggeplomme
2 dl rapsolje
2 ts hvitvinseddik
1 ts Dijon
1 ss japansk soyasaus

Iset kinakål
Kinakål 1 hel
Salt
Søke

Agurk
2 små snack agurker
1 vårløk
2 ss soyasaus
1 ss riseddik
1 ss brunt sukker
2 ts fiskesaus
1/2 konge solo hvitløk, i tynne skiver

SLIK GJØR DU:

Svinekjøtt med kaffe

1. Stek svinekjøttet på alle sider og legg i en ildfast form. Hell over all marinade. 

2. Stek i ovnen på 120 grader til smulten er 66 grader ved innvendig temperatur.

3. La avkjøles.

4. Skjær opp ønsket størrelse, grill eller stek før servering for mer smak.

5. Pensle kjøttet med marinaden som er igjen i pannen.

Buns
1. Bland gjær og melk i en deigmikser. Tilsett de andre ingrediensene og kjør på laveste hastighet i ca 10 minutter. Deigen skal være glatt og blank. La heve til dobbel størrelse eller i 1-1,5 time under plastfolie.
 
2. Legg deigen på arbeidsbenken og del i 10-12 like store biter. La heve i 30 minutter under et rent kjøkkenhåndkle.
 
3. Kjevle ut hvert deigstykke til en 10 cm oval plate.
 
4. Hvis du bruker bambuskurv: Klipp ut 10-12, 10x10 cm biter med bakepapir. Legg et stykke deig på et stykke bakepapir og gjør så det samme med alle deigbitene.
 
5. La igjen ligge under kluten i 45 minutter og damp deretter i 10 minutter.
 
Syltet rødløk
1. Kok væsken til sukkeret løser seg opp.
 
2. Skjær rødløken i skiver med en mandolin.
 
3. La blandingen avkjøles litt før du heller den på løken, slik beholder du litt tekstur i løken.
 
Soyamajones
1. Ha alle ingrediensene i et litermål, bruk stavmikser til å blande majonesen sammen.
2. Start i bunnen av målet og trekk stavmiksen sakte oppover slik at du ser at den kommer sammen.
 
Iskald kinakål
1. Del hodet på kinakål i to og riv tynt.
 
2. Ha i isvann i ca 15 min.
 
3. Hell av i et dørslag, salt og bland med litt soyamajones.
 
Agurk
1. Bland sammen soya, riseddik, brunt sukker, fiskesaus og hvitløk slik at sukkeret løser seg opp.
 
2. Skjær agurkene på mandolin i 4-5 mm tykke skiver.
 
3. Bland sausen og agurkene, smak til.
 
4. Topp agurken med strimlet grønn løk.