Dr. Schär

BÆREKRAFTIG INNOVASJON FOR EN GRØNNERE FREMTID

Dr. Schär ble grunnlagt i 1922 i Syd-Tirol, i hjertet av Alpene, med mål om å utvikle spesialkostprodukter som både er sunne og velsmakende. Under ledelse av Ulrich Ladurner lanserte selskapet på 1980-tallet sitt første komplette sortiment av glutenfrie produkter. I dag finnes Dr. Schär i rundt hundre land og er internasjonal markedsleder innen kategorien glutenfrie alternativer og spesialkost. I Sverige har Arvid Nordquist hatt ansvaret for salget av Dr. Schärs produkter siden 2013.

Bærekraftsstrategien "Growing Together"
Dr. Schär tar sitt ansvar som produsent av glutenfrie produkter og spesialkost på største alvor. Bærekraftsutfordringene står sentralt for selskapet, ettersom miljøet påvirker produktkvaliteten direkte – spesielt når det gjelder spørsmål knyttet til arealbruk og jordbruksmetoder.

SCJ_200px.png

Økt biologisk mangfold og bærekraftige jordbruksmetoder

Dr. Schär jobber for å beskytte og styrke det biologiske mangfoldet gjennom bærekraftige jordbruksmetoder og en rekke forskningsprosjekter. Selskapets forsknings- og utviklingsteam i Trieste undersøker blant annet bruken av mikroorganismer og andre stoffer som kan forbedre planteveksten ved å binde nitrogen fra luften – såkalte biostimulanter. Dette reduserer behovet for kunstgjødsel, noe som igjen minimerer miljøpåvirkningen og helserisikoen for arbeiderne i felten. I samarbeid med lokale bønder og eksperter utvikler Dr. Schär også vannbesparende metoder, blant annet gjennom et pilotprosjekt med dryppvanning ved hjelp av dryppteip.

For å motvirke avskoging og fremme biologisk mangfold arbeider Dr. Schär med å skape en mest mulig bærekraftig leverandørkjede for råvarer som palmeolje, kakao og soya. Gjennom bruk av RSPO- og RA-sertifisering for kakao og palmeolje sikrer de at råvarene produseres på en ansvarlig måte og med hensyn til miljøet.

Dr. Schär legger også stor vekt på dyrevelferd. Et eksempel på dette er bruken av burfrie egg siden 2016.

Innovative prosjekter for fremtiden

Dr. Schär har lansert flere prosjekter for å sikre bærekraftig matproduksjon i fremtiden. Sammen med CropTrust, Genbank Tyrol og Laimburg Research Center har de dyrket 100 forskjellige glutenfrie vekster på et felt, Field100. Hensikten med prosjektet var å fremme biologisk mangfold og undersøke hvordan jordbruket kan tilpasses klimaendringer. Et annet initiativ, VItaMì, har som mål å dyrke nye hirsesorter, med de første feltforsøkene startet i 2022. Etter grundige analyser planlegger selskapet å begynne å distribuere frø til bønder i 2026.

Bærekraftige emballasjeløsninger

Dr. Schär jobber for å optimalisere bruken av emballasjematerialer og tilpasse dem for fremtiden.

På veien mot mer bærekraftig emballasje har de definert to strategiske mål:

  • Redusere bruken av emballasje og erstatte plast med papir når det er hensiktsmessig.

  • Sikre at all emballasje skal være resirkulerbar, resirkulert eller komposterbar.

For å øke forbrukernes bevissthet fokuserer selskapet også på å gi tydelig informasjon om hvordan emballasjen skal resirkuleres.