Ditt valg av kaffe gjør forskjell!

Test

100 % KLIMAKOMPENSERT KAFFE

Hos Arvid Nordquist kaffe klimakompenserer vi kaffeproduksjonen vår ved å plante trær i kaffedyrkende land. Les mer om våre treplantingsprosjekter her. Ved å velge vår kaffe bidrar du til både sosiale og miljømessige fordeler. All vår kaffe er også 100 % bærekraftig sertifisert. Bærekraftig landbrukspraksis og bærekraftig arbeidsmiljø og arbeidsforhold er kriterier som oppfylles gjennom hele vår kaffeproduksjon, gjennom en kombinasjon av Fairtrade, Rainforest Alliance og KRAV-sertifiserte varer. Sertifiseringene gjør at dyrkeren oppfyller en lang rekke kriterier og at du som kunde hos oss kan være sikker på at det er gjennomført en årlig tredjepartskontroll og at kriteriene faktisk er oppfylt. Bruk gjerne vårt klimaverktøy for å beregne hvor stor klimapåvirkningen er for hver kaffesort, regnet ut fra mengden kaffe som konsumeres per år. Vi håper at regnestykket gir et klart bilde av hvordan din bedrifts miljøpåvirkning reduseres ved å velge Arvid Nordquist kaffe. Økologisk kaffe er alltid bedre fra et miljøsynspunkt da den har lavere klimagassutslipp fordi det ikke brukes kunstgjødsel. Ikke nøl med å kontakte din kontaktperson hvis du har spørsmål eller bekymringer om klimakompensasjon eller hvis du trenger hjelp med beregningen

Klimaverktøy

Här fyller du i volym i kilo per år och vilken kaffesort du vill göra beräkningen på. Beräkningen grundar sig på en period om 12 månader.

TREPLANTING GIR HÅP

I 2011 valgte vi i Arvid Nordquist å samarbeide med organisasjonen Taking Root for å plante trær i Nicaragua. Trærne binder karbondioksid og kompenserer for utslippene kaffeproduksjonen vår medfører. Vi importerer en stor del av bønnene våre fra Nicaragua og ved å plante trær kan vi gi noe tilbake til landet og folket. For å se at investeringen vår gir resultater og fører til noe positivt på sikt, besøker vi treplantasjen kontinuerlig, møter bøndene og Taking Root. Ved å drikke Arvid Nordquist bidrar du til et bedre klima og bedre levekår for flere nicaraguanske bønder og deres familier. Vi har valgt å plante trær i kaffedyrkende land. I tillegg til miljøgevinster gir treplanting arbeidsplasser og bidrar dermed til økonomisk utvikling i en region med mange bønder uten økonomiske ressurser. I illustrasjonen kan du lese om noe av det treplanting bidrar til.

CARLOS EMILIO MARTI

Carlos Emilio Martinez bor sammen med sin kone Miriam i Santa Rosa, hvor de sammen driver storfe og driver familiegården. De ble med i prosjektet i 2014 sammen med mange andre småbønder i området. Kombinasjonen av familiens eget arbeid og innsatsen til de innleide arbeiderne de hyret inn fra området har ført til at familien har lykkes med å skogplante deler av landet sitt. I likhet med mange andre småbønder mener Carlos at prosjektet har en svært positiv innvirkning på familien hans og også samfunnet de bor i. Prosjektet gir dem økonomisk stabilitet, øker verdien på jorda og bidrar til å dekke noen av familiens utgifter, over alle. i tøffere tider når økonomien er under press. Carlos håper også at prosjektet blir langvarig og at andre småbønder får mulighet til å plante trær på jordene sine i fremtiden. Han ser hvordan prosjektet har bidratt til store fordeler for småbønder som ham selv, for samfunnet han bor i og ikke minst for miljøet.