KWV

Vin- og brennevinsprodusent med omfattende bærekraftsarbeid

KWV ble grunnlagt i 1918 og har sin base i byen Paarl, i vinregionen Western Cape. De er i dag en av verdens største vin-og brennevinsprodusenter. Spørsmålet om bærekraft har lenge vært en sentral del av deres arbeid. KWVs bærekraftsarbeid er delt inn i tre fokusområder.

Samfunnsansvar

KWV satser mer enn noen gang på å investere i ulike sosiale prosjekter for å styrke lokalsamfunnet, for å bedre levekårene for utsatte mennesker med fokus på barn og mødre i ulike livsfaser. KWV gir bidrag til organisasjoner som Khula Development Group, Pebbles Project, Athlone House of Strength, Paarl Youth Initiative og Elevation Programme.

KWV bidrar også til aktivitetene til organisasjonen Rise Up, hvor de støtter enkeltpersoner til å realisere en foretningsidé som kan føre til deres eget levebrød.

Rettferdige arbeidsforhold

KWV sørger for at de kontraktsfestede produsentene følger Amfori BSCIs adferdskodeks ved å kreve at de er WIETA-sertifisert, (Wine and Acricultural Ethical Trade Associations). WIETA er en anerkjent organisasjon som arbeider innenfor den sørafrikanske vinindustrien for å fremme rettferdige arbeidsforhold.

KWV Jobber også tett med Fairtrade og organisasjonen Wine of South Africa (Wosa) for å sikre bærekraftig arbeidspraksis og håndtere eventuelle brudd.

Bærekraftig landbrukspraksis

Alle inngåtte dyrkere og produksjonsanlegget er sertifisert i henhold til den internasjonalt anerkjente standarden Integrated Production of Wine (IPW), som sikrer miljømessig bærekraft.

KWV er også et aktivt medlem av initiativet Confronting Climate Change (CCC). Det er et klimafotavtrykkprosjekt utviklet for å støtte den sørafrikanske frukt- og vinsektoren.