Våre kokker

Dette samarbeidet har et klart og entydig mål, å få flere til å oppdage kaffe som den fantastiske ingrediensen i matlaging som det er. Med en god kaffe i maten kan du overraskegjestene dine. Og hvem er best til å vise på en inspirerende og profesjonell måte hvordan det kan gjøres? – Det svenske kokkelandslaget, selvfølgelig!, sier Ina Bråsäter, Nordic Channel Marketing Manager, Arvid Nordquist

Malin

I snart ti år har Malin drevet sin egen bedrift – Desserthantverk Resarö, hvor hun frilanser og driver vinkafé på Resarö paviljong. Malin er i utgangspunktet kokk, men falt for det søte da hun drives av kjemien og den kunstneriske friheten som følger med. Siden starten av 2022 har hun vært medlem av det svenske kokkelandslaget. Smakssansen gjorde at hun havnet i startelleveren «sekser» og nå er lagkaptein Idas høyre hånd. Med over 25 år i bransjen og det eldste medlemmet av det svenske kokketeamet, er hun fortsatt drevet til å utvikle seg.

Emil

Kokke-OL i Stuttgart 2024 blir Emil Perssons første konkurranse på seniornivå. Han kom til det svenske kokkelandslaget i februar 2023 og gleder seg til å kjempe om OL-gullet.

Forholdet til kaffe, akkurat som for mange andre, går langt tilbake og lukten av nytraktet kaffe om morgenen er på en eller annen måte romantisk. Men å bruke kaffe i salt mat har sine vanskeligheter.

– Kaffe er i svenskenes og mitt DNA, noe som har gjort at dette prosjektet virkelig har vært morsomt og utfordrende å gjennomføre.