Italia

Cantina Tollo

Privat Bedrift

Cantina Tollo ble etablert i Abruzzo, i 1960 og var med på å forme vinregionen, da mange valgte å reise fra området i jakten på en mer lønnsom fremtid. I løpet av disse årene spilte Cantina Tollo en aktiv rolle i vinsektoren og bidro til å få en endring i det lokale vindyrkingslandskapet. Cantina Tollo er et stort kooperativ som har avtaler med lokale bønder i området, som leverer sine druer til vinhuset. Cantina Tollo er en av de viktigste italienske produsentene av økologiske viner. Alle økologiske viner er også vegan-sertifisert. Vinhuset har stort fokus på kvalitet og helse; viner med kun naturlige sulfitter, kontrollert opprinnelse og produksjonskjede, der bærekraft er et viktig momentum.  Vineriet bruker en blanding av ståltank, slovenske eikefat og betongtanker til produksjonen av vin. Eksportmarkedet står for 32 % og resten konsumeres lokalt.