Redd elefantene

Støtt vårt arbeid

Arvid Nordquist gir årlig 25 000 amerikanske dollar til African Wildlife Foundation.

Økt etterspørsel etter elfenben har ført til omfattende ulovlig jakt på det afrikanske kontinentet. Hvert år dreper krypskyttere flere tusen elefanter. Arvid Nordquist donerer penger til African Wildlife Foundation og deres redningsprosjekt som har til formål å få slutt på den illegale handelen med elfenben.

Når du kjøper Wanyama, bidrar du til at samarbeidet mellom Arvid Nordquist og African Wildlife Foundation kan fortsette. Og dermed bidrar du også til å redde den afrikanske elefanten.
Takkebrev fra AWF.

AFRICAN WILDLIFE FOUNDATION

Elfenben som er tatt fra en elefant i Afrika, blir fraktet lange veier for å komme frem til forbrukeren, langs en velutviklet handelskjede med store nettverk. Det kreves samarbeid mellom flere aktører og aksjoner i flere ledd for å stoppe jakten på elefanter. Her er et eksempel på den ulovlige handelen med elfenben og de tiltak AWF gjør for å stoppe dette ved hjelp av donerte midler.

Den afrikanske elefanten lever spredt i Afrika sør for Sahara og i regnskogene i Sentral- og Vest-Afrika. Elefanter kan leve i så å si alle omgivelser bare der er rikelig med mat og vann. Elefanten veier mellom tre og fem tonn, så det er naturlig at den spiser store mengder mat. Kostholdet består av gress, frukt, røtter og bark. De streifer over store områder på jakt etter føde. De kan spise opptil 136 kg mat og drikke 30–50 liter vann i løpet av en dag.

Elefanten er et sosialt dyr som lever i små familiegrupper, vanligvis bestående av en eldre matriark og flere generasjoner hunndyr. Hanndyrene lever som regel alene, men kan også holde sammen i små flokker på tre–fire hanner. De tar hånd om svake eller skadede medlemmer og ser også ut til å sørge over døde kamerater.