Åpenhetsloven

arvid nordquist csr

Arvid Nordquist er underlagt Åpenhetsloven som trådte i kraft 1. juli 2022. Loven innebærer at Arvid Nordquist som distributør av mat, non-food produkter og vin i Norge skal foreta en risikoanalyse av verdien kjede for alle produktene i den norske porteføljen. Formålet er å kartlegge og belyse hvordan menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold ivaretas, og hvor det er fare for at disse rettighetene blir krenket. Dersom det er identifisert risiko for krenkelse av disse rettighetene, lages det en handlingsplan sammen med den aktuelle motparten i leverandørkjeden for å redusere risikoen.

Loven er implementert i selskapets følgende retningslinjer:

  • Innkjøp - og leverandørvurderinger
  • Sporingsrutiner
  • Nyhetslanseringsprosesser
  • Utbyggingsrutiner / Utviklingsrutiner
  • Rutiner rundt kommunikasjon
  • Avvikshåndtering

Vi deler dokumentasjonen av produktporteføljen vår etter produsent. Du finner dokumentene i lenkene lenger ned på siden.

Slik orienterer du deg i dokumentene:

Dokumentet skal leses fra venstre mot høyre, hvor produktene er representert til venstre. Avhengig av hvordan produktene presterer i forhold til menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, blir de risikovurdert som «lav, middels og høy risiko». Produktets totale risikovurdering vises til høyre, hvor alle risikoer veies sammen. Hvis risikoen er høy, presenteres også en handlingsplan med planlagte tiltak for å redusere risikoen.

Dokumentasjon per producent

Arvid Nordquist Kaffe & Te

Kaffe

Te

 

Vin & Øl:

Altos las Hormigas

Asahi Super Dry

Grolsch

Conte Ricci

Kozel

Fullers

KWV

Peroni

Pilsner Urquell

Weingut Steininger

 

Mat & Konfekt

Robertsson's

Colman's

Del Monte

Schär

Jules Destrooper

Skippy

Vicks

HiPP

Sun-Maid

 

Non Food

Autan

Duck

Blue Sun, A+ og Noora

Mr Muscle

Glade

Duracell

Vaseline

Pledge

Raid